Tag Archives: Franz Kafka

Franz Kafka

Franz Kafka er min absolut yndlingsforfatter og beskæftigede sig hovedsageligt med emnerne bureaukrati, ensomhed, frustration, magt og undertrykkelse af individiet. Trods de lidt mørke emner er hans værker langt fra dyster læsning qua Kafka’s skrivestil, som er en blanding af realisme og fantasi i en ironisk udtryksform. Kafka skrev både essays, noveller, romaner og mindre historier.

Kafka’s værker er gennem tiderne blevet analyseret på kryds og tværs, og der kan sættes et utal af perspektiver på hans standpunkter såvel som at konklusionerne på hans intenderende budskaber også spænder bredt. Det er én af forklaringerne på, hvorfor hans værker er interessante.

Bibliografien indeholder en liste over Kafka’s mest berømte værker.

Bibliografi

  • Das Urteil (Dommen – 1913)
  • Die Verwandlung (Forvandlingen – 1915)
  • In der Strafkolonie (I Straffekolonien – 1919)
  • Ein Landarzt (En Landlæge – 1920)
  • Ein Hungerkünstler ( – 1924)
  • Der Prozess (Processen – 1925)
  • Das Schloß (Slottet – 1926)
  • America (Amerika – 1927)

Mere om Franz Kafka

Franz Kafka Wiki